Ana Sayfa
Aday Öğrenci

Neden İslam İktisadı ve Finans?

Devlet Üniversiteleri Arasındaki İlk İslam İktisadı ve Finans Bölümü

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İslam İktisadı ve Finans bölümü devlet üniversiteleri arasında bu alanda kurulan ilk lisans bölümü olma özelliği taşımaktadır.

Bölümün Kariyer ve İstihdam Olanakları 

İslam İktisadı ve Finans lisans programında alınan eğitim ile mevcut katılım finans uygulamalarının geliştirilmesi ve piyasa ile politika yapıcılarının ihtiyaç duyduğu insan kaynağına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Özellikle İslami finans alanının ülkemizdeki temel uygulayıcıları olan katılım bankalarının istihdam edeceği personelin önemli bir kısmının bu programdan mezun öğrencilerden olması hedeflenmektedir.

Bununla birlikte, bölümümüzden mezun olan öğrenciler Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarının girebildiği kamu sınavlarına girerek ilgili kurumlarda uzman/uzman yardımcısı olarak çalışabilmektedir.

İş Dünyası ile Entegre Bir Bölüm

Bölümümüz kurulduğu andan itibaren alanın önemli kurumlarıyla staj imkanları hakkında gerekli görüşmeleri yapmaktadır. Ayrıca bölüm öğrencilerimiz iş dünyasında katılım finansın önemli isimleri ile gerçekleştirilecek söyleşi ve konferanslara katılma ve iş dünyası hakkındaki tecrübelerinden faydalanma imkanına sahip olacaklardır.

Uluslararası Kongre, Ulusal Çalıştay ve Diğer Faaliyetleri Aktif Bir Bölüm 

Bölüm öğrencilerimiz üniversitemizde bulunan İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği nitelikli faaliyetleri takip ederek alana dair geniş bir bakış açısına sahip bir şekilde lisans eğitimlerini sürdürebilecektir.  İSEFAM'ın faaliyetlerini ve gerçekleştirdiği etkinliklikleri detaylı incelemek için:

https://www.isefam.sakarya.edu.tr/

Değişim Programları Fırsatları

Sakarya Üniversitesi'nin diğer tüm bölümlerindeki gibi İslam İktisadı ve Finans bölümümüzdeki öğrenciler Erasmus ve Farabi Öğrenci Değişim Programlarından faydalanabilmektedir.

İsteğe Bağlı Hazırlıkta Yabancı Dil Geliştirme Fırsatı

İslam İktisadı ve Finans Bölümümüzü kazanan öğrencilerimiz istediği takdirde Üniversitemiz bünyesinde bulunan İngilizce ve Arapça isteğe bağlı hazırlık eğitimi alma imkanına sahiptir. 

Çift Anadal İmkanları

İslam İktisadı ve Finans bölümünde okuyan öğrencilerimiz Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesindeki bölümlerden Maliye, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve Ekonometri; İşletme Fakültesindeki bölümlerden İşletme, Uluslararası Ticaret ve Finans ve Yönetim Bilişim Sistemleri ve ilave olarak İlahiyat Fakültesi İlahiyat bölümünde çift anadal yapma imkanlarına sahiptir. İlgili bölümlerle ÇAP noktasında intibak süreçleri tamamlanmıştır. 

Not: İlahiyat Bölümünde ÇAP yapacak öğrencilerin Arapça Dil Sınavından geçerli notu almış olması gerekmektedir. Bölüm öğrencilerimiz için İlahiyat Fakültesinin Arapça Hazırlık programına katılma imkanı verilmektedir.

 

 

Etiketler :

Neden İslam İktisadı ve Finans,

İslam İktisadı ve Finans Lisans,

İslam İktisadı,

İslam Ekonomisi,